Extended Team in de bouw

Versterk je team met technisch tekenaars op afstand

De digitalisering van de woningbouw is volop in ontwikkeling. Er vindt niet alleen een verandering plaats in de werkwijze, maar ook in de samenwerking tussen ontwikkelaars en uitvoerders. Toch blijft de krappe arbeidsmarkt ook binnen deze sector een grote uitdaging. Backstage IT levert de oplossing in de vorm van Extended Teams.

Stel je team op afstand samen van lokale experts die vanuit het buitenland voor jou aan de slag gaan. Houd controle over het tekenproces en schakel rechtstreeks met jouw tekenaar(s) op afstand.

Het Extended Team model

Ontdek de mogelijkheden van ons Extended Team model voor jouw bedrijf.

BIM Modelleurs op afstand

Kun je in Nederland moeilijk BIM Modelleurs vinden voor je projecten? Overweeg dan om te kiezen voor een Extended Team dat op afstand voor je werkt, als onderdeel van je bedrijf. De professionals in Moldavië zijn hoogopgeleid, kennen de juiste programma’s en kunnen projecten snel (door)ontwikkelen om jouw doelen te helpen behalen. Zo behoud je snelheid in je projecten en kun je vertrouwen op talent dat zich betrokken voelt bij het succes van je bedrijf.

Daarnaast verzorgen we regelmatig trips vanuit Moldavië naar Nederland en andersom om de band tussen jou en je Extended Team te versterken. Wat ons betreft is dit de nieuwe manier van werken en de oplossing voor het grote tekort aan gekwalificeerd personeel.

Tekla Modelleurs op afstand

Ook Tekla Modelleurs worden in Nederland veel gevraagd maar zijn een stuk schaarser in het aanbod. Moldavië kent zeer goede opleidingen in de richting technische bouwkunde en verzorgt daarmee hoogwaardig talent dat permanent inzetbaar is. Wil je één of meerdere Tekla Modelleurs voor onbepaalde tijd aan je binden? Kies dan voor je eigen Extended Team.

De professionals in ons netwerk hebben veel ervaring met bouwkundige projecten en zetten zich volledig in voor jouw bedrijf. Start vandaag met de langdurige groei van je organisatie door te kiezen voor een team op afstand.

De voordelen van een Extended Team

  • Een snelle en betaalbare oplossing voor je capaciteitsproblemen
  • Unieke toegang tot hoogwaardig talent
  • Een betrokken en zeer gekwalificeerd team van specialisten
  • Volledige controle over het tekenproces

Je eigen Extended Team

Met ons uitgebreide netwerk in Moldavië hebben we toegang tot uniek hoogopgeleid talent binnen de technische bouwkunde. Vanuit onze hub in de Moldavische hoofdstad Chisinau werkt het Extended Team dat jij samenstelt aan jouw projecten. De specialisten vormen dus een volwaardig onderdeel van je team en fungeren als verlengstuk van je eigen organisatie, op afstand.

Deze tekenaars bieden je de mogelijkheid om het ontwikkelproces van nieuwbouwprojecten te versnellen en tegelijkertijd grip te houden op de uitvoering. Je besteedt het werk dus niet uit maar kunt rekenen op betrokken teamleden die nauw samenwerken met jou en je medewerkers in Nederland.

Op locatie

Wanneer jouw Extended Team vanuit ons kantoor in Moldavië aan de slag gaat, zorgen we ervoor dat je tekenaars zich omringen met uitingen van jouw bedrijf. Dit betekent dat je logo aan de muur komt en dat je Extended Team beschikking krijgt over alle merk materialen die je in Nederland ook aanbiedt aan je werknemers. Zo ontstaat een nauwe samenwerking met een team dat zich betrokken voelt bij projecten en toegewijd is aan jouw bedrijf.

Onze werkwijze

  1. We brengen je bedrijfscultuur in kaart en stellen een zoekprofiel op van de specialist(en) die je zoekt. Dit is het startpunt van onze zoektocht naar jouw Extended Team.
  2. Zodra we een selectie hebben gemaakt van de meest geschikte technisch tekenaars voeren we uitgebreide sollicitatiegesprekken op basis van technische skills en bedrijfs fit.
  3. We stellen de beste kandidaten aan je voor d.m.v. uitgebreide cv’s en profielen. Het is aan jou om te besluiten met wie je een (online) gesprek wil.  
  4. Wanneer je hebt besloten welke specialist(en) bij jou in dienst treden, zorgen wij voor de praktische afronding van het proces.
  5. Nu kunnen we echt los. We zorgen op locatie voor een optimale werkomgeving voor jouw Extended Team. 

Een betrokken core team

Kies je voor een Extended Team, dan kun je tevens rekenen op een core team op locatie in Chisinau dat zorg draagt voor alles rondom de werkzaamheden en het welzijn van je medewerkers, de administratieve zaken en meer. Vanuit Moldavië realiseert het core team alles rondom indiensttreding maar ook leuke personeelsuitjes samen met de andere Extended Teams. We zorgen ervoor dat je Extended Teamleden helemaal op hun plek zitten terwijl ze voor jouw bedrijf aan de slag gaan.

Je krijgt een casemanager toegewezen die op locatie als contactpersoon dient met betrekking tot alle processen rondom je team. Op die manier houden we de lijnen kort en hoef je zelf niets meer te regelen en kunnen jij en je Extended Team de focus volledig op projecten leggen.

Werktijden

De werktijden in Moldavië verschillen nauwelijks van de werktijden die we in Nederland gewend zijn. Er zit echter wel één uur tijdsverschil tussen Nederland en Chisinau (GMT +2). De werktijden bepalen we daarom altijd in overleg met jou. Vind je het bijvoorbeeld prettig dat je Extended Team een uurtje later begint met werken zodat je hele team, zowel in binnen- als buitenland, simultaan werkt? Geen probleem, dar zorgen we voor.

Wij sparren graag met jou om te zien of we een match zijn.